Де в Києві ловлять водіїв на TruCam – список вулиць

0
56

На всіх головних дорогах столиці, навіть на тих, де є більше ніж три смуги руху в одному напрямку та роздільник від зустрічного руху, максимально допустима швидкість обмежена до 50 кілометрів на годину. Для того, щоб стежити за дотриманням цих обмежень, поліцейські патрулі застосовують TruCam.

Попри те, що навіть суди не завжди визнають записи з камер TruCam як повноцінний доказ, поліція продовжує відловлювати порушників швидкісного режиму в Києві. Так, сьогодні поліція може застосовувати ручні радари для автоматичної фіксації швидкісних обмежень на 10 вулицях столиці:

  1. проспект Миколи Бажана;
  2. проспект Берестейський;
  3. Набережне шосе;
  4. проспект Броварський;
  5. проспект Академіка Палладіна;
  6. Столичне шосе;
  7. Кільцева дорога (від проспекту Берестейського до майдану Одеської);
  8. вулиця Академіка Заболотного;
  9. вулиця Борщагівська;
  10. проспект Соборності.

Нагадуємо, що за порушення встановлених обмежень швидкості передбачені наступні штрафи:

  • Перевищення встановлених обмежень швидкості понад 20 кілометрів на годину згідно зі статтею 122 частини 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Штраф – 340 гривень;
  • Перевищення встановлених обмежень швидкості понад 50 кілометрів на годину згідно зі статтею 122 частини 4 КУпАП. Штраф – 1700 гривень.

Використання приладів TruCam поліцією розпочалося з 18 жовтня 2018 року. Як на 25 серпня 2021 року, було винесено 1143469 рішень про порушення правил дорожнього руху. Загальна сума штрафів за цей період становила понад 346 мільйонів гривень. Це означає, що водії щомісяця виплачували близько 10 мільйонів гривень штрафами завдяки приладам TruCam.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!