Tesla Model Y очолила європейські чарти

Час читання: 2 хв.
0

Те, що почалося з Tesla Roadster на базі Lotus, виросло до лінійки з чотирьох моделей з найновішим автомобілем, що продається в Європі. З моменту продажу першого автомобіля в Європі до продажу мільйонного автомобіля Tesla минуло всього 14 років, і ні компанія, ні її найпопулярніший автомобіль Model Y не виявляють жодних ознак уповільнення.

Першою Tesla, проданою на європейських берегах, був родстер першого покоління, і хоча він був заснований на Lotus, він довів, що електромобілі можуть виглядати круто і приносити задоволення від водіння. Потім Tesla стала популярною з Model S і більшою Model X, перш ніж продаж злетів із запуском у Європі Model 3 і Model Y. З них саме Model Y виявилася найбільш популярною.

Цей рік можна вважати роком Tesla Model Y в Європі, оскільки протягом шести з дев’яти місяців до вересня він був найновішим автомобілем, що продається на континенті, випереджаючи більш доступні і традиційні альтернативи на ринку. Статистика показує, що у вересні 26730 автомобілів Model Y знайшли нові будинки в Європі, що дає їй впевнену перевагу над Peugeot 208, яких було продано 21111 примірників, і Renault Clio з 19731 проданою одиницею.

Реклама

Популярність Model Y особливо примітна, якщо подивитися на дані про продаж за перші дев’ять місяців року. Tesla лідирує з 180 721 продажами, випереджаючи Dacia Sandero з 166 675 проданими екземплярами, Volkswagen T-Roc з 155 972 проданими екземплярами, Peugeot 208 з 147 091 проданою одиницею і Renault Clio.

Цікаво буде подивитися, як довго Tesla зможе підтримувати такі високі продажі Model Y. На даний момент здається, що багато європейців поспішають купити Model Y, оскільки це найпопулярніша новинка на ринку, і попит на неї може почати падати, коли з’являться нові конкуренти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!