В Україні змінено важливі правила для водіїв: роз’яснення

0
98

Нещодавні рішення Кабінету Міністрів внесли суттєві зміни до правил перетину державного кордону громадянами України. Ці зміни, оголошені Тарасом Мельничуком, представником уряду у Верховній Раді, спрямовані на підвищення мобільності водіїв, які здійснюють міжнародні автомобільні перевезення.

 

 

Ці зміни є невід’ємною частиною узгодження з положеннями, викладеними в Європейській угоді щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР), пише Avtosota.

Останні новини:  Чому небезпечно довго не мити автомобіль

Основні зміни стосуються збільшення кількості водіїв, яким дозволено перетинати державний кордон на ліцензованих пасажирських та вантажних транспортних засобах. Для вантажних транспортних засобів ця поправка збільшує ліміт з одного водія до двох, що сприятиме підвищенню ефективності міжнародних автомобільних перевезень.

Паралельно з цим, для пасажирських транспортних засобів ліміт збільшено з двох водіїв до трьох, що сприяє гнучкості та зручності транскордонних перевезень.

Останні новини:  Замість Seltos: новий недорогий кросовер Kia показали на рендерах

Варто зазначити, що це коригування є значною зміною, враховуючи воєнний стан в Україні, який наразі забороняє чоловікам віком від 18 до 60 років залишати країну без поважної причини.

За таких умов виїзд дозволяється за наявності певних підстав, серед яких непридатність до військової служби, наявність трьох і більше неповнолітніх дітей, догляд за особами з інвалідністю тощо. Ці нещодавні зміни мають на меті полегшити міжнародні подорожі, дотримуючись при цьому чинного законодавства країни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!