Kia готує доступний електромобіль за 30 тисяч доларів

0
233

Компанія Kia вже у 2026 році випустить маленький електромобіль EV2, який на деякий час стане найдоступнішим в батарейній лінійці бренду. Як пише Autocar з посиланням на програму пропозиції компанії, ціна хетча буде починатися приблизно з 30 тисяч доларів.

Kia EV2 буде розроблено спеціально для європейського ринку з урахуванням смаків місцевих клієнтів. Тут само модель й вироблятимуть: запустити у виробництво новинку планують на підприємстві Kia в Словаччині. Однак пізніше маленький електромобіль з’явиться і в інших регіонах.

EV2 базуватиметься на тій cамій масштабованій платформі, що й інші моделі електромобілів бренду. Платформа дозволяє використовувати електромотори на обох осях, але поки невідомо, чи буде компактна модель повнопривідною. Компанія планує почати складання в 2025 році приблизно одночасно з початком виробництва більшого EV4, але продажі почнуться тільки у 2026 році.

EV2 разом з іншими майбутніми інноваціями має зіграти ключову роль у досягненні компанією мети випускати 1,6 мільйона електромобілів щорічно до 2030 року. Найближча новинка, яка поповнить лінійку, — кросовер EV3, прототип якого близький до серійної моделі, вже представлений.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!