Штрафи на чужі авто: українцям повідомили про нову аферу на 170 000 гривень

0
462

Нещодавно в Україні почали штрафувати водіїв, які покинули свої автомобілі, на суму до 170 000 гривень. Однак виявляється, що штрафують навіть людей, які не мають автомобіля.

Згідно із законом, на одну людину може бути зареєстрована лише одна “євробляха”. Експерти зазначають, що недобросовісні автоконтрабандисти використовують різні схеми, щоб зареєструвати транспортні засоби на інших осіб.

Наприклад, вони можуть підвезти когось до кордону, обманом змусити віддати свій паспорт на митниці, а потім зареєструвати свого супутника як імпортера автомобіля. Деяких людей привозять на кордон спеціально для того, щоб розмитнити їхні автомобілі за невелику плату, і переконують, що це не матиме жодних наслідків. Однак пізніше митники накладають на таких випадкових “власників” величезні штрафи.

Юристи зазначають, що частина перша статті 460 Митного кодексу України не передбачає відповідальності за такі дії, якщо вони є наслідком протиправних дій третіх осіб. Однак, щоб уникнути штрафу, українці повинні документально підтвердити ці обставини. Для цього потрібно подати заяву в поліцію про вчинені щодо вас шахрайські дії. Копію цієї заяви та докази з поясненнями слід також надіслати до митних органів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!