В автошколі цього не підкажуть: 12 нюансів, які варто знати водіям-новачкам

0
316

Професійні водії знають безліч тонкощів, про які не завжди розповідають під час навчання в автошколах, але які дуже важливі як для початківців, так і для автолюбителів з досвідом.

Про тонкощі водійського мистецтва розповідає “Апостроф”.

Налаштування дзеркал

У випадку неправильного налаштування дзеркал створюється сліпа зона, через що можна не помітити автомобіль на іншій смузі. Щоб перевірити наявність сліпої зони, треба здати назад поруч з стоячим автомобілем і подивитися в цей час в дзеркало бокового виду. Коли машина не буде відображатися в дзеркалі – її має бути видно бічним зором.

Розташування коліс

Слід відчувати розташування коліс – це допоможе вберегти диски від бордюрів при парковці. Розвинути відчуття допоможе пластикова пляшка, яку.потрібно прим’яти ногою і покласти на асфальт. Далі лівим і правим колесом по черзі треба намагатися наїхати на неї.

Сушіння гальм після проїзду по калюжі

Відразу після того, як велика калюжа залишилася позаду, не потрібно глушити мотор, гальмувати або тиснути на газ, слід просушити гальма – переривчастими рухами кілька разів до ряду натиснути на відповідну педаль. Тоді за рахунок тертя і нагрівання гальмівних колодок волога випарується.

Слідкування за маневрами високих авто, які рухаються попереду

Потрібро звертати увагу не лише на авто, що прямує попереду, а й на інший транспорт з потоку, особливо автобуси та вантажівки. Водії цих засобів краще бачать, що відбувається на дорозі, тому якщо одна смуга почала звільнятися, значить, попереду щось трапилося, наприклад ДТП.

Вмикати прилади, якщо не заводиться машина

Розігріти акумулятор допоможе включення радіо, світла або аварійки.

Увімкнення кондиціонеру

Кондиціонер слід вмикати хоча б ненадовго, інакше трубки почнуть висихати через витікання охолоджуючої рідини.

Паркування за допомогою дзеркал і вікон

Якщо парковка відбувається передом, але паралельно бордюру, можна подряпати диски. Запобігти цьому допоможе скотч, наклеєний на низ лобового скла. Коли при парковці смужка скотча співпаде з бордюром, потрібно зупинитися. Досвічені водії рекомендують паркуватися задом, тоді в дзеркалах бокового виду буде добре помітний бордюр.

Опускати дзеркало в салоні вночі

Дзеркало має режим для нічного бачення і денного. Якщо поміняти його нахил, то світло їдуть позаду не буде заважати.

Використання ручного гальма

Це продовжить термін життя гальма. Не слід користуватися ним лише при дуже низькій температурі, інакше гальмівні колодки можуть примерзнути.

Слідкувати за транспортом, який рухається в сусідній смузі

Якщо машина на сусідній смузі гальмує, краще зробити так само: на дорозі може бути пішохід або тварина.

Слідкувати за швидкістю

На прямій якісній дорозі швидкість сприймається в два рази менше реальної. Проте на повороті машину на великій швидкості може занести.

Не вивертати завчасно колеса

При повороті наліво, пропускаючи зустрічні авто, рекомендується тримати колеса в прямому положенні, інакше при зіткненні з іншою машиною вас може викинути на зустрічну смугу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!