В Україні почали масово закривати АЗС

0
1578

Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 станцій мережі АЗС «Авантаж». У компанії стверджують, що це «помста» податківців, але є й інша версія того, що відбувається.

Про масове закриття АЗС повідомили в «Авантажі» і заявили, що податкова служба йде проти закону і «карає компанію за низькі ціни», інформує Znaj.ua.

А ось голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев стверджує, що «Авантаж» приховує свій прибуток і не сплачує податки державі, тож АЗС і вирішили закрити. На даний момент не працює вже більше 50% всіх автозаправних станцій компанії, а їх всього 101.

Директор консалтингової мережі А-95 Сергій Куюн дотримується такої ж думки і каже, що АЗС сильно заборгували за податками, адже нові станції в країні відкривають, а прибутку нібито немає.

«Згідно зі статистикою, прибутку у цієї групи немає. Ось тільки питання: де вона тоді бере гроші на нові величезні АЗС? Минулого тижня запустили чергову, на стадії будівництва ще, кажуть, мінімум три. Це 150- 250 млн грн», — висловився він.

При цьому «Авантаж» продовжує працювати, незважаючи на відміну ліцензії, за словами Куюна. Цим АЗС порушують закон, за що їм загрожує штраф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!