В Європі офіційно запустили розслідування проти китайських електромобілів

0
155

Єврокомісія офіційно оголосила про початок розслідування, про яке глава відомства Урсула фон дер Ляєн заявляла в середині вересня. Метою розслідування, яке вважається антидемпінговим, є пошук доказів субсидування виробників електромобілів із Китаю. На думку влади ЄС, держсубсидії дозволяють їм маніпулювати цінами на європейському ринку.

Як йдеться в офіційному повідомленні Єврокомісії, виробництво електромобілів з Китаю, які продаються на території ЄС, може підтримуватися державою. Китайська влада використовує для цього різні методи — від прямої фінансової підтримки та пільгових позик до надання товарів та послуг за заниженими цінами.

Ввезення на територію ЄС субсидованих таким чином товарів може негативно впливати на економіку Євросоюзу. Також у комісії зафіксували значне зростання імпорту китайських електромобілів. Масова поява недорогих машин на місцевому ринку може призвести до того, що європейські виробники почнуть зазнавати збитків і не зможуть залишатися конкурентоспроможними у процесі переходу до повної електрифікації.

Комісія офіційно запросила до участі у розслідуванні як представників компаній, так і уряду КНР. Водночас жодної конкретної марки в меморандумі не згадано.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!