Ринок електромобілів у Європі зріс вдвічі

0
117

У серпні 2023 року продаж електромобілів у Європі склав 196 тисяч одиниць при загальному обсязі ринку майже 900 тисяч автомобілів. За підрахунками JATO Dynamics, цим порівняно з серпнем-2022 популярність електрокарів підскочила на 102%, а у Tesla Model Y з’явився шанс стати лідером європейського ринку за підсумками всього року.

В окремих країнах Європи зростання популярності електромобілів перевершує середнє значення для регіону. Наприклад, у Бельгії було продано на 224% більше таких машин, у Греції збільшення становило 183%, а в Португалії — 164%. Найбільше електромобілі потрібні в Німеччині: на цю країну припало 44% загального ринкового сегменту.

Найбільш продаваними електромобілі в Європі стали моделі Tesla –  Model Y і Model 3, попит на які підскочив на 208 і 307% відповідно. Третю та четверту позиції займають VW ID.3 та ID.4, популярність яких зросла приблизно у півтора рази. У топ-10 європейського продажу електромобілів увійшов MG4, який зайняв відразу 6-й рядок. Враховуючи прогрес Tesla, аналітики JATO Dynamics цілком припускають, що Model Y виявиться лідером ринку Європи за підсумками 2023 року.

Серед виробників в серпні в ЄС найкраще продавалися автомобілі брендів Volkswagen, Toyota і BMW.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!