Експерти назвали найпопулярніші вживані електричні авто в Польщі

0
164

Автомобільний ринок Польщі аналогічно українському наповнюється електромобілями. В середині літа було зафіксовано зростання кількості таких авто на 58% порівняно з аналогічним періодом минулого року. В цифрах — 47 000 машин з електричними силовими установками. Про це повідомляє в своїх звітах Інститут досліджень автомобільного ринку.

 

Переважна більшість зареєстрованих авто в Польщі були придбані в новому стані. Дослідники також опитали власників електромобілів. Велика частина опитаних виявили бажання придбати вживану машину, а не нову.

На польському ринку визначились лідери. Ці автомобілі купляють найчастіше. І це — Tesla Model 3 та Nissan Leaf. В ціновому форматі Nissan доступніший. До речі, на українському ринку Nissan Leaf також є фаворитом автовласників.

На польському ринку попитом користуються й інші моделі: BMW i3, Renault Zoe, Porsche Taycan, Audi E-Tron. Експансія електромобілів буде продовжуватися. В Польщі з 10 покупців 7 шукають електричні машини.

Ця тенденція тісно пов’язана й з українським автомобільним ринком за критерієм екологічності. З 1 вересня в Україні заборонено виїжджати за кордон, якщо клас екологічності авто не підтверджений або вказано Євро 1. Треба подавати заявку на перетин кордону «18-60». Поляки турбуються про довкілля, тож українці, які часто їздять в Польщу та інші країни Європи, теж частіше стали приглядатися до електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!