Volkswagen призупинить виробництво двох моделей електромобілів через низький попит

0
499

Концерн Volkswagen призупинить роботу своїх заводів у Цвіккау та Дрездені на першу половину жовтня. Як пише Reuters, це пов’язано із падінням попиту на електромобілі, які складають на цих підприємствах.

На заводах, які планується призупинити, випускають електромобіль Volkswagen ID.3, а на підприємстві в Цвіккау — ще й Cupra Born. Поки невідомо, скільки електромобілів буде недовипущено. Також у компанії агентству відмовилися уточнити, як саме планується вчинити із співробітниками підприємств на цей період.

Цікаво, що в середині вересня повідомлялося, що завод у Дрездені, відомий під прізвиськом «Скляна мануфактура», взагалі може бути закритим. Такий крок може стати одним із заходів Volkswagen щодо скорочення операційних витрат: передбачається, що закриття заводу заощадить концерну до 20 мільйонів євро щорічно. Нинішніх співробітників підприємства VW розраховує перерозподілити на інші свої фабрики.

Не виключено, що падіння попиту на електромобілі Volkswagen пов’язане з інтервенцією на європейський ринок виробників з Китаю. Порівняно з минулим роком продаж деяких китайських брендів у країнах ЄС зріс у декілька разів. У керівництві Євросоюзу вважають, що виробники з КНР можуть маніпулювати цінами на свою продукцію за рахунок великих державних субсидій, які вони одержують на батьківщині.

Весною Volkswagen представив модернізовану версію електрокара ID.3. Хетчбеку змінили зовнішність та точково оптимізували салон, а також удосконалили бортову електроніку. Ціни на новинку, яка нещодавно з’явилася у продажу, починаються з позначки 39 995 євро. Хетч Cupra Born також готується до оновлення: очікується, що його дебют відбудеться до кінця року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!