У BMW розповіли про основні недоліки механічної трансмісії

0
218

Компанія BMW надала пояснення своїй практиці справляння додаткової плати за вибір ручної коробки передач. Генеральний директор M-підрозділу баварської автомобільної марки Франк ван Міл сказав журналістам, що основна причина полягає в обсягах виробництва. Більшість моделей BMW пропонується лише з автоматичною КПП, тоді як вибір на користь ручної коробки робить лише невелика частка клієнтів. Для BMW більш ефективним є оснащення більшості своїх автомобілів автоматичною трансмісією замість витрат на розробку і виробництво трьохпедальних версій, – пояснив Франк ван Міл.

Цікаво, що, незважаючи на те, що у Великій Британії доплата за ручну коробку передач у BMW M2 складає 545 фунтів стерлінгів, а в Німеччині потрібно заплатити додатково 500 євро, у Північній Америці ручна коробка передач надається як безкоштовна опція.

Топ-менеджер також наголосив, що з технічного погляду ручна коробка передач більше не має сенсу. Вона менш ефективна, збільшує витрату палива і іноді обмежує максимальну швидкість. Тим не менш, він зазначив, що, як і раніше, існує попит з боку клієнтів, готових вибирати моделі BMW з ручною коробкою передач.

У червні представник BMW M висловив думку, що сучасне купе M2 можливо стане останньою моделлю, яка буде доступна з ручною коробкою передач. Компанія стверджує, що рішення про припинення надання ручних коробок — це не тільки рішення BMW, але й результат дій постачальників автомобільних компонентів. Після 2030 року нові моделі BMW з ручною коробкою, швидше за все, більше не будуть доступні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!