Головна Новини Водіїв в Україні карають за порушення, про яке вони можуть навіть не...

Водіїв в Україні карають за порушення, про яке вони можуть навіть не здогадуватися

0
584

Багато водіїв після покупки транспортного засобу вважають, що вправі робити зі своїм автомобілем, що їм заманеться. Багато хто оснащує машину різного роду примочками для власної зручності, навіть не підозрюючи, що можуть понести за це покарання.

Зокрема, не рідкісні в Україні випадки тонування вікон автомобіля, пише «Твоя машина». Цей процес чітко регламентований нормативно-правовими документами. Допускається тонування зі світлопропусканням для вітрового скла не нижче 75% та інших скляних поверхонь не нижче 70% (п. п. 2.2.4 ГОСТ 5727-88). Дзеркальне тонування повністю під забороною.

Поліція може притягти до відповідальності водіїв за керування транспортним засобом зі склом з обмеженою видимістю за ст.121 КУпАП. За перше порушення можна отримати штраф 340 гривень, але за повторне водія вже позбавлять прав терміном від 3 до 6 місяців або відправлять під арешт терміном від 5 до 10 днів.

Юристи звертають увагу, що притягти автомобіліста до відповідальності за подібне порушення поліція може лише після фіксації видимості за допомогою спеціального сертифікованого приладу. Також водіям рекомендують при проведенні тонування отримати в СТО сертифікат, що підтверджує гранично допустимий рівень пропускання світло.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Дякуємо!

Тепер редактори знають.