На зміну седану Audi A8 може прийти новий електромобіль (фото)

0
637

Німецький автовиробник готує новий електромобіль, прем’єра якого може відбутися в 2024 році.

На європейському ринку справи у компанії Audi йдуть досить непогано. У 2019 дилерам бренду вдалося продати 740 796 автомобілів марки. Даний показник на 3,8% вище результату річної давності. З січня по жовтень поточного року було продано 493 126 автомобілів Audi , що на 21,5% менше, ніж за перші десять місяців минулого року.

Першим повністю електричним кросовером німецької марки став e-tron, який вийшов на ринок в 2019 році, а восени того ж року був представлений купеподібний кросовер з приставкою Sportback. Автовиробник має намір створювати більше електрокарів, і одним з них може стати новинка, розроблена в рамках проекту Audi Landjet.

Раніше даний проект носив назву Artemis і не виключено, що модель з’явиться на ринку під назвою Landjet вже в 2024 році. Електрокар буде базуватися на архітектурі PPE (Premium Platform Electric), яка буде використовуватися для створення «зелених» моделей концерну VW , в їх числі Porsche Taycan .

Очікується, що серійна версія Audi Landjet витіснить з модельного ряду флагманський седан Audi A8. Примітно, що актуальне покоління Audi A8 L пропонується в гібридної версії 60 TFSI e. Силова установка моделі побудована на основі 3,0-літрового V6 TFSI в поєднанні з електродвигуном, вбудованим в 8-ступінчасту АКПП. Сумарна віддача гібрида становить 449 к.с. з максимальним обертовим моментом 700 Нм. Місце повністю електричної версії може зайняти Landjet .

Перший концепт Landjet може бути представлений вже в 2021 році. На даний момент немає ніяких відомостей про те, як буде виглядати новинка. Дизайнер видання motor.es вирішив представити своє бачення дизайну електрокара німецької марки. За основу він узяв концепт Aicon, показаний в 2017 році. Дизайнер додав інше оформлення передньої частини і корми, а також розширив колісні арки.

Фахівці вважають, що модель буде поєднувати риси Shooting Brake і традиційного кросовера. Також не виключена поява «автопілота» третього рівня. Очікується, що модель буде оснащена фірмовою системою повного приводу quattro, а приводитися в рух машина буде двома або трьома електродвигунами в залежності від виконання. Орієнтовний запас ходу на одному заряді складає 800 км. Передбачається, що Audi Landjet згодом побореться за покупців з електрокарами Tesla.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!