Концепти

В мережі показали ефектний шведсько-китайський концепт-кар Polestar Precept (фото, відео)

Share

У лютому поточного року молодий шведсько-китайський преміум-бренд Polestar представив яскравий електричний концепт Precept, місія якого полягала в тому, щоб продемонструвати напрямок розвитку свого фірмового дизайну. 6 квітня виробник опублікував нові фото і відео концепту, а також пояснив, як цей прототип співвідноситься з майбутньою третьою серійною моделлю Polestar 3.

Нагадаємо, Polestar – це спільний бренд шведської Volvo Cars і китайського холдингу Geely (який, втім, володіє фірмою Volvo Cars з 2010 року).

«Precept показує, в якому напрямку ми рухаємося – не тільки в частині дизайну, але і в частині цифрових рішень і екологічно чистих технологій. Precept – це наше майбутнє, причому реалістичне, а не щось з наукової фантастики », – заявив в інтерв’ю британському Autocar Томас Інгенлат (Thomas Ingenlath).

Перші дві серійні моделі бренду – купе «1» і фастбек «2» – з точки зору дизайну базувалися на фірмовому стилі Volvo. Фастбек Precept демонструє бажання наділити майбутні автомобілі Polestar самостійним стилем, який не має нічого спільного з Volvo.

«У серійного Polestar 3 не буде такого ж типу кузова, як Precept, оскільки він являє собою аеродинамічний кросовер. Але це фіксація ідей, щоб підготувати споживачів до наступного кроку, яким якраз буде «трійка», – пояснив ресурсу Motor1 сенс концепту Максиміліан Міссоні, шеф-дизайнер Polestar.

Екстер’єр Precept характеризується максимально обтічну форму кузова, просто чистими поверхнями і лаконічними лініями. Спереду, де у звичайних автомобілів решітка радіатора, у Precept використаний блок під назвою SmartZone, він об’єднує два радара і відеокамеру високої роздільної здатності. Фари Precept мають T-образну конфігурацію і виконані на світлодіодах.

 

У салоні використані два дисплея – вертикальний 15-дюймовий екран в центрі і 12,5-дюймовий для водія. Обидва вони працюють під управлінням ОС Android. Дверні панелі і основа сидінь зроблені з інноваційного композиту на основі льняного волокна, він дозволив знизити масу деталей на 50% в порівнянні з пластиком і на 80% – в порівнянні зі звичайними матеріалами. Для оздоблення сидінь використаний 3D-трикотаж, сировиною для якого послужили перероблені ПЕТ-пляшки. Валики і підголовники виготовлені з переробленого коркового вінілу, килими зроблені з рибальських сіток.

Довжина колісної бази Polestar Precept становить 3100 мм, що на 160 мм більше, ніж у Volvo S90. Очікується, що габарити серійного Polestar 3 перевищуватимуть оні у флагманського седана Volvo.

Даних про силові установках Polestar 3 поки немає. Цілком можливо, що в цьому відношенні новинка повторить свого молодшого побратима – Polestar 2 . Останній, нагадаємо, базується на платформі Volvo CMA і оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 408 к.с., а також батареєю ємністю 78 кВт * год.

Публічний дебют серійного Polestar 3 відбудеться в 2021 році.

Штаб-квартира Polestar розташовується в Гетеборзі, Швеція, там же автомобілі розробляють. Але виробництво Polestar ведеться в Китаї. З серпня 2019 року серійно випускалася тільки одна модель Polestar – спорткупе «1», в кінці березня стартувало виробництво другої моделі – крос-фастбека «2».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Polestar

Останні записи

У США нові Toyota Land Cruiser Prado/250 продають із шаленими дилерськими націнками

Toyota поступово розширює ринки збуту нового покоління свого знаменитого рамного позашляховика Land Cruiser Prado, який…

06.05.2024

Новий Kia Sportage показали на зображеннях без камуфляжу

Sportage залишається найпопулярнішим кросовером у гамі Kia. Продаж машини з кожним роком тільки зростає, а…

06.05.2024

Дослідження: електромобілі виявилися надійнішими за машини з ДВЗ

ADAC опублікував свою статистику поломок за 2024 рік, яка показує, що електромобілі продовжують залишатися надійнішими…

06.05.2024

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024