В мережі показали ефектний шведсько-китайський концепт-кар Polestar Precept (фото, відео)

0
4415

У лютому поточного року молодий шведсько-китайський преміум-бренд Polestar представив яскравий електричний концепт Precept, місія якого полягала в тому, щоб продемонструвати напрямок розвитку свого фірмового дизайну. 6 квітня виробник опублікував нові фото і відео концепту, а також пояснив, як цей прототип співвідноситься з майбутньою третьою серійною моделлю Polestar 3.

Нагадаємо, Polestar – це спільний бренд шведської Volvo Cars і китайського холдингу Geely (який, втім, володіє фірмою Volvo Cars з 2010 року).

«Precept показує, в якому напрямку ми рухаємося – не тільки в частині дизайну, але і в частині цифрових рішень і екологічно чистих технологій. Precept – це наше майбутнє, причому реалістичне, а не щось з наукової фантастики », – заявив в інтерв’ю британському Autocar Томас Інгенлат (Thomas Ingenlath).

Перші дві серійні моделі бренду – купе «1» і фастбек «2» – з точки зору дизайну базувалися на фірмовому стилі Volvo. Фастбек Precept демонструє бажання наділити майбутні автомобілі Polestar самостійним стилем, який не має нічого спільного з Volvo.

«У серійного Polestar 3 не буде такого ж типу кузова, як Precept, оскільки він являє собою аеродинамічний кросовер. Але це фіксація ідей, щоб підготувати споживачів до наступного кроку, яким якраз буде «трійка», – пояснив ресурсу Motor1 сенс концепту Максиміліан Міссоні, шеф-дизайнер Polestar.

Екстер’єр Precept характеризується максимально обтічну форму кузова, просто чистими поверхнями і лаконічними лініями. Спереду, де у звичайних автомобілів решітка радіатора, у Precept використаний блок під назвою SmartZone, він об’єднує два радара і відеокамеру високої роздільної здатності. Фари Precept мають T-образну конфігурацію і виконані на світлодіодах.

 

У салоні використані два дисплея – вертикальний 15-дюймовий екран в центрі і 12,5-дюймовий для водія. Обидва вони працюють під управлінням ОС Android. Дверні панелі і основа сидінь зроблені з інноваційного композиту на основі льняного волокна, він дозволив знизити масу деталей на 50% в порівнянні з пластиком і на 80% – в порівнянні зі звичайними матеріалами. Для оздоблення сидінь використаний 3D-трикотаж, сировиною для якого послужили перероблені ПЕТ-пляшки. Валики і підголовники виготовлені з переробленого коркового вінілу, килими зроблені з рибальських сіток.

Довжина колісної бази Polestar Precept становить 3100 мм, що на 160 мм більше, ніж у Volvo S90. Очікується, що габарити серійного Polestar 3 перевищуватимуть оні у флагманського седана Volvo.

Даних про силові установках Polestar 3 поки немає. Цілком можливо, що в цьому відношенні новинка повторить свого молодшого побратима – Polestar 2 . Останній, нагадаємо, базується на платформі Volvo CMA і оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 408 к.с., а також батареєю ємністю 78 кВт * год.

Публічний дебют серійного Polestar 3 відбудеться в 2021 році.

Штаб-квартира Polestar розташовується в Гетеборзі, Швеція, там же автомобілі розробляють. Але виробництво Polestar ведеться в Китаї. З серпня 2019 року серійно випускалася тільки одна модель Polestar – спорткупе «1», в кінці березня стартувало виробництво другої моделі – крос-фастбека «2».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!