Tesla запатентувала нове рульове колесо із безліччю нових функцій

Американська компанія має намір знайти заміну звичному селектору перемикання передач.

0
756

У базі Патентного відомства США з’явився документ, в якому описано нове рульове колесо для майбутніх моделей Tesla. Примітно, що на кермі розташовані функція управління коробкою передач. Так, на нижній частині рульового колеса розташується сенсорна панель для управління режимами руху. Крім того, вона замінить звичні аналогові кнопки.

В описі до документа йдеться, що в нижній частині рульового колеса планується розмістити підсвічені індикатори включення режимів руху транспортного засобу. Така конфігурація дозволить повністю відмовитися від селектора перемикання передач.

Також тачпад буде відповідати за управління мультимедійним комплексом, автопілотом і функціями розпізнавання голосу. У компанії вважають, що саме сенсорний дисплей дозволить водієві інтуїтивно керувати функціями автомобіля. Причому без фізичних перемикачів не обійтися – поворотники, склоочисники і клаксон будуть управлятися звичними кнопками.

Як приклад Tesla розмістила алгоритм можливої ​​налаштування тачпадів і комбінації дій, що активують найпопулярніші команди, такі як зміна хвилі радіоприймача і гучності, активація гучного зв’язку, відключення мікрофона або вибір контактів у телефонній книзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!