Tesla розсекретила дизайн нового електрокара

Американська компанія збирається представити абсолютно нову електричну модель, яку вироблятимуть в Китаї для глобального ринку.

0
1087

Компанія Tesla Motors днями опублікувала цікавий дизайн-скетч, на якому зображена нова, невідома раніше модель марки. За попередньою інформацією, яку можна знайти в профільних ЗМІ, «Тесла» працює над компактним електричним хетчбеком, випуск якого налагодять в Піднебесній. При цьому новинка буде носити статус глобальної моделі. Нагадаємо, раніше Ілон Маск розповів про плани Tesla побудувати в Китаї проектно-дослідний центр, який буде виробляти автомобілі в китайському стилі.

Коли компанія зможе створити місцевий центр проектування і наскільки швидко він зможе проектувати і виробляти автомобілі, поки не повідомляється. Проте, Ілон Маск впевнений, що ці китайські електрокари можуть продаватися по всьому світу. 

Ескіз показує, як могла б виглядати модель з логотипом Tesla в «китайському стилі». Авто з картинки отримує виразну передню частину в дусі майбутнього електрокроссовера Model Y, при цьому виглядає вона значно компактніше. 

 У 2019 му Tesla завершила зведення на півдні КНР нового підприємства під назвою «Гігафабрика 3». Потужності заводу вистачить, щоб виробляти новий електрохетчбек великими партіями. Поки ж «Гігафабрика» почала випускати Model 3 для місцевого ринку. Його вартість становить 355 800 юанів (50 000 доларів) без урахування субсидій. Для порівняння авто з США коштують дорожче – 439 000 юанів (62 700 доларів). Згодом на конвеєр цього підприємства встане і Model Y. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!