Відбулася офіційна презентація електрокроссовера Fisker Ocean

Фірма Fisker показала електричний кросовер Ocean, захід пройшов в Лос-Анджелесі. Замовлення на нову модель вже почали приймати, але поставки машини стартують у 2022-му.

0
1113

Бізнесмен Хенрік Фіскер, який проживає в Каліфорнії, збирається конкурувати з Ілоном Маском в сегменті електрокарів. Напередодні був зроблений перший крок до цієї мети – показана дебютна серійна новинка компанії – крос Ocean. Про цю модель вже повідомлялося не раз, так як Фіскер чи не за рік до дебюту став поширювати в мережі тизери та інтригуючі описування.

На жаль, але в ході демонстрації основні відомості про технічні характеристики Fisker Ocean розголошувати не стали, в той же час Фіскер особисто показав одну з унікальних особливостей електромобіля – можливість співати хором під караоке прямо в ході поїздки.

Продуктивність двигуна не повідомляється – відомо тільки те, що флагманська версія обзаведеться повнопривідною системою, і вона зможе прискорюватися до 60 миль / год за 2,9 секунди. Ємність акумулятора також невідома, проте раніше говорилося про приблизно 80 кВт / ч, яких буде достатньо на 402 – 483 км пробігу на одній зарядці.

При цьому розсекретили салон кросу, де головне місце займає великий тачскрін. Приладова панель має монохромну графіку, але головні показання також є можливість виводити на лобове скло. Крім того, у вигляді проекції на лобове скло можна вивести тексти пісень, які пропонуються в режимі караоке інформаційно-розважальної системи. Це дозволяє водієві їхати і співати, не відволікаючись від дороги.

Під сенсорним дисплеєм розташовується виступ селектора режимів їзди і 5 кнопок для управління гучністю, температурою, швидкістю вентилятора, вибором пісні і виходом в основне меню. В обробці салону застосовуються матеріали, на кшталт переробленого пластику, старих рибальських сіток і відходів шинного виробництва.

Замовлення на Ocean фірма Fisker стала приймати ще в кінці минулого року, для цього необхідно внесення депозиту в 250 доларів. Відвантажувати товарні екземпляри почнуть у 2022-му. Початкова вартість моделі складає 37 499 доларів , проте поки невідомо, що конкретно включає в себе базова комплектація. Для порівняння, зараз кросовер Tesla Model Y вартує від 48 000 доларів, отже, Ocean обійдеться покупцям набагато дешевше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!