Porsche випустить літаючий електромобіль

0
1195

Німецький автовиробник Porsche і американський авіаційний гігант Boeing об’єдналися, щоб розробити літаючий апарат на електричній тязі. Очікується, що серійний аеромобіль зможе здійснювати вертікалний зліт і посадку і буде затребуваний в мегаполісах.

Згідно з дослідженням Porsche, ринок міської малої авіації буде активно рости після 2025 року. На той час компанії планують випустити серійну версію аеромобіль, орієнтовану на преміум-сегмент.

Porsche буде співпрацювати з компанією Aurora Flight Sciences, яку Boeing купив три роки тому. Вона займалася розробкою автономного повітряного пасажирського судна спільно з Uber. За відомостями Bloomberg, саме Aurora творила тестований прототип аеротаксі на замовлення «дочки» Boeing NeXt. Також виробник літаків планує випустити електричне судно для перевезення вантажів. Його вантажопідйомність складе 220 кг, а випробування в критому полігоні проводяться з минулого року.

Boeing не єдина компанія, яка планує випуск аеротаксі. Схожі плани є у прямого конкурента – Airbus, а також численних стартапів. За підрахунками аналітиків Morgan Stanley, до 2040 року такий ринок авіаперевезень матиме оборот 2,9 трильйона доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!