Дизайнер намалював неймовірно красивий гіперкар Renault Le Mans

0
984

Молодий фінський дизайнер Еса Мустонен (Esa Mustonen) представив свій погляд на те, яким міг би стати перший гіперкар французької компанії Renault. Натхнення автор черпав в гоночних прототипах LMP1 знаменитих гонок Ле-Мана.

Концептуальний гіперкар Renault Le Mans став містком між гоночними болідами і серійними потужними автомобілями. Якщо Renault коли-небудь зважиться створити гіперкар, то перед нами один з можливих варіантів дизайну. Джерелом натхнення для Еси Мустонена стали плавні вигини прототипів Ле-Мана 1960-х і більш жорсткі межі кращих гоночних автомобілів 1990-х років.

Автомобіль на макеті має на увазі потужні електромотори і суперконденсатори. У передній частині домінують значні повітрозабірники, які подають повітря до гальм. Вони трохи нагадують величезні дифузори, розташовані на кормі гіперкара Lotus Evija.

Бічні панелі Renault Le Mans приголомшливо красиві і виділяються завдяки золотому напиленню з стільниковою структурою. Ззаду встановлена величезна турбіна (або, можливо, вентилятор для створення притискної сили), вертикальні світлодіодні ліхтарі на двох задніх плавниках і відкриті компоненти підвіски. Золоті акценти на даху концепт-кара довершують цільну картинку. Гіперкар настільки хороший, що цілком міг би зайняти місце в музеї марки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!