Таємниче безпілотне таксі Tesla показали на перших зображеннях

0
136

Нова біографія Ілона Маска не лише розкрила позицію мільярдера щодо використання Starlink в Україні, а й розсекретила один із нових його проектів. Йдеться про так зване «роботаксі» Tesla – зображення авто з’явилося на сторінках книги. Як пише «Фокус» , на це звернув увагу в соцмережі X (раніше відомої як Twitter) Алекс Турвілль .

На скетчі зображений двомісний автомобіль з рубаним дизайном у дусі Tesla Cybertruck і дверима, що піднімаються вгору. Задні колеса практично повністю закриті – таке рішення покращує аеродинаміку. До речі, раніше макет «роботаксі» продемонстрував дизайнер Tesla Франц фон Хольцхаузен .

У книзі зазначено, що ідея безпілотного таксі з’явилася в Ілона Маска ще в 2016 році, проте її не втілювали у життя через роботи над іншими моделями Tesla.

Відомо, що безпілотне таксі збудують на новій платформі, яку також використовуватиме новий бюджетний електромобіль Tesla вартістю від 25 000 доларів. Очікується, що таксі пересуватиметься виключно автопілотом і не отримає кермо і педалі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!