Електрична репліка Audi Sport Quattro за 1 млн доларів вийшла на випробування

0
89

Німецька компанія E-Legend оголосила про новий етап свого проєкту, анонсованого ще 2021 року. Почалися полігонні випробування 816-сильного електромобіля, який стане своєрідною сучасною версією культової Audi Sport Quattro. Розробники планують випустити лише 30 екземплярів купе EL1, кожен із яких оцінений мінімум у 890 тисяч євро або майже мільйон доларів.

За минулі роки розробники трохи вдосконалили дизайн купе – наприклад, в даху з’явилася скляна вставка у формі повітропроводу NACA. Змінилося і компонування силової установки. Якщо раніше передбачалося, що EL1 отримає два мотори на задній осі та один на передній, то тепер його планують оснастити лише двома двигунами. Втім, віддача силової установки не змінилася і, як і раніше, становить 816 к.с. До 100 км/год електромобіль прискориться за 2,8 секунд, 200 км/год набере за 7,5 секунд, а його розрахункова максимальна швидкість – 300 км/год.

Купе вийшло відносно компактним – 4,15 метра при колісній базі 2,45 метра. Базується EL1 на кастомному карбоновому шасі, завдяки якому вага електромобіля буде порівнянна з масою аналогічного автомобіля з ДВЗ – приблизно 1,8 тонни.

Тридверну модель укомплектують 80-кіловат-годинною батареєю, енергозапасу якої має вистачити на два повні кола Нюрбургрингом в режимі «газ у підлогу».

Виробництво клієнтських електромобілів E-Legend планує розпочати у 2024 році.

Цікаво, що конструктивні зміни дешевшали електромобіль — у 2021 році компанія планувала продавати його за ціною від 1,06 мільйона євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!