Електропікап GMC Hummer EV перетворили на автобудинок із сонячною батареєю, якої вистачить на тиждень

0
228

Концерн General Motors і фірма EarthCruiser, що спеціалізується на машинах для оверлендінгу, представили автобудинок на базі пікапа GMC Hummer EV. Його публічний дебют відбудеться цього місяця на виставці Overland Expo Mountain West у штаті Колорадо, замовити таку модернізацію можна буде у 2024 році. Хоча виробник електромобіля офіційно підтримує проєкт, заводська гарантія на кемпери не поширюватиметься.

Виготовлений із вуглепластику житловий модуль із підйомним дахом інтегрується в шасі пікапа. Усередині є повнорозмірне ліжко, кухонний модуль, водонагрівач, туалет, розетки на 120 і 12 вольт, семидюймова сенсорна панель управління. Душ можна організувати і під дахом, і на свіжому повітрі.

Зовні нової надбудови з двох сторін розташовані відсіки для туристичного спорядження. На даху встановлена 605-ватна сонячна панель, від якої заряджається 12-вольтова літій-іонна батарея на 6 кіловат-годин. Розробники кажуть, що з її допомогою можна живити побутові прилади, включаючи холодильник приблизно тиждень — тобто заряд блоку акумуляторів самого електромобіля витрачатися не буде.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!