Витрата палива нового Land Cruiser Prado 250 складе 8,7 літра на 100 км пробігу

0
589

Toyota здивувала паливною економічністю нового Land Cruiser Prado 250. Розрахункова витрата пального гібридної версії у змішаному циклі становить 27 миль на галон, тобто Land Cruiser 250 витрачатиме 8,7 літра бензину на 100 км пробігу. Секрет економічності полягає в силовій установці i-Force Max, що об’єднує електромотор з восьмиступінчастим автоматом.

Повідомлення на офіційному сайті Toyota – це лише заявлена витрата пального, а реальні дані щодо споживання пального в різних умовах з’являться після того, як новий Land Cruiser буде сертифіковано. Однак у багатьох випадках виробники автомобілів перестраховуються і вказують характеристики із запасом.

Попередній Land Cruiser Prado не продавався у США, а Land Cruiser 200 з бензиновим V8 заявляв, що його витрата становить 17 миль на галон (13,8 л на 100 км). Ford Bronco, Land Rover Defender 110 і навіть Jeep Wrangler “ненажерливіші”, – вони споживають від 11,7 до 13,8 л бензину на 100 км пробігу в змішаному циклі.

Гібридна силова установка i-Force Max дуже ефективна, її пікова потужність становить 331 к.с. і 650 Нм. Аналогічна система на базі турбованого чотирициліндрового двигуна 2,4 була анонсована для пікапа Toyota Tacoma, який є конкурентом Jeep, Ford і Chevrolet у сегменті вантажних позашляховиків. Економічнішим може виявитися тільки полегшений Honda Ridgeline з несучим кузовом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!