Американець будує унікальну Acura NSX із мотором від Tesla

0
124

Джефф Бадд із каліфорнійського Редвуд-Сіті перевів на електротягу середньомоторний спорткар Acura NSX першого покоління. Це, найімовірніше, єдина свого роду подібна саморобка. У майбутньому автор електромода планує поповнити його конструкцію ще й компонентами від Nissan Leaf.

Як донор використана Acura NSX випуску 1994 року, яка вже втратила оригінальний мотор на момент її покупки Джеффом: попередній власник замінив оригінальний 274-сильний V6 чотирициліндровим двигуном Honda K-серії. На момент початку модернізації купе проїхало вже понад 360 тисяч кілометрів.

Замість бензинового ДВЗ спорткар тепер оснащений електромотором від Tesla Model S 2014 року. Він встановлений у стандартному моторному відсіку NSX і розгорнутий задом наперед.

Зараз електромобіль оснащений тимчасовою батареєю, але його автор розраховує застосувати батарею від Nissan Leaf. За розрахунками Джефа, після завершення складання вага NSX збільшиться приблизно на 200 кілограмів, але він планує до певної міри компенсувати це за рахунок оптимальним розважуванням між осями. Потужність електроспорткара поки що не називається.


Силова електроніка від Tesla повсюдно використовується в проектах з переведення на електротягу автомобілів, які спочатку проєктувалися під ДВЗ. Зустрічаються серед таких електромодів і вкрай незвичайні екземпляри: наприклад, у середині липня одна з канадських компаній запропонувала проект будівництва електромобіля на базі військового пікапа Humwee.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!