Volvo зіткнулася з тими самими проблемами, що й Volkswagen

0
125

Випуск головної моделі компанії Volvo Cars з часів XC40 у 2017 році ускладнюється через проблему, з якою стикаються чимало автовиробників у вік автомобілів із передовими технологіями. Так, Volvo відклала виробництво нового електричного кросовера EX90 до середини 2024 року, оскільки інженери працюють над впровадженням ключових технологій безпеки в нову платформу флагманської моделі.

Під час звіту про прибутки та збитки компанії в четвер генеральний директор Volvo Cars Джим Роуен назвав затримку “на п’ять або шість місяців” “складністю програмного коду” лідарної системи EX90.

Технологія лідара дистанційного зондування використовує імпульси лазерного світла для створення точних зображень навколишнього середовища навколо автомобіля. У Volvo заявили, що лідар та інші датчики на EX90 створюють “невидимий захисний екран”, який може допомогти знизити кількість аварій, що призводять до серйозних травм або смерті, на одну п’яту.

EX90 – перший автомобіль Volvo, оснащений лідаром і пропонує цю технологію як стандартне обладнання.

“Ми самі пишемо багато програмного забезпечення”, – сказав Роуен. “Ми хотіли переконатися, що першого разу, коли ми помістимо лідар у наш стек безпеки… він працюватиме так, як повинен”.

Затримка, за словами Роуена, дає інженерам Volvo “трохи більше часу, щоб зробити це”. Але це може відсунути ринковий дебют кросовера на третій квартал 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!