Бюджетний Porsche Taycan – що відомо про перший електрокар від Xiaomi

Автомобіль отримав значні характеристики і дуже помірну ціну, в порівнянні з конкурентами

0
337

Компанія Xiaomi відома у всьому світі за випуск недорогих і функціональних гаджетів для дому. При цьому кілька років тому в компанії заявили про створення першого електромобіля і схоже, що MS11 Modena вже готовий, а інсайдери вже розкрили основні характеристики майбутнього автомобіля.

Перший в історії автомобіль від техногіганта має надійти у продаж уже 2024 року, передають на сайті CarNewsChina.

Найімовірніше, Xiaomi MS11 у серійному варіанті отримає назву Modena, а цінник на готове авто складе від $36 500 до $49 000. Автомобіль претендує на те, щоб стати доступнішим варіантом Tesla Model 3, хоча за деякими характеристиками навіть перевершить його.

Так, основною перевагою Xiaomi Modena має стати пробіг, який у топовій версії складе до 800 км, а у повнопривідній варіації – 600-650 км. Такі значні показники забезпечує батарея на 101 кВт∙год.

За інформацією інсайдерів, в автомобілі Xiaomi також буде автопілот, але поки що офіційного підтвердження ця заява не отримала. Водночас вже зараз відомо, що MS11 Modena отримає набір сенсорів, лідер та процесор Qualcomm 8295 для швидкої обробки інформації. Кузов автомобіля виготовлятиме компанія BAIC, а гальма стоятимуть від Brembo.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!