Названо кросовери, двигуни яких майже не ламаються

0
4914

Кросовери є одним із найбільш конкурентних сегментів на світовому авторинку. Ці автомобілі обирають через поєднання якостей, яких немає у седанів або універсалів. Але які з них мають найнадійніші двигуни? У США вирішили розібратися в цьому питанні.

Авторитетні агентства “Consumer Reports” і “Edmunds” назвали моделі з найнадійнішими моторами. Портал NJcar вибрав із загального списку авто, які продаються на російському вторинному ринку.

Toyota RAV4 2012 модельного року часто називають найкращим представником кросоверів свого часу. Цей SUV оснащений 2,5-літровим рядним 4-циліндровим двигуном, що розвиває потужність у 179 кінських сил (у РФ такі “РАВ4” постачалися зі США). Цей мотор вважається одним із найуспішніших у лінійці цієї моделі. Consumer Reports оцінило його надійність на 5 з 5 балів, відзначивши його майже ідеальним.

Honda CR-V 2016 року обладнаний поліпшеним 2,4-літровим двигуном потужністю 188 кінських сил, який проявляє видатну надійність. Американські експерти присвоїли йому оцінку – 5 зірок з 5, таку саму, як і в його вічного конкурента RAV4.

Nissan Murano 2014 року також продемонстрував високі показники з його 3,5-літровим V6, який видає 249 кінських сил. Оцінка надійності цього ДВЗ становить 5 балів із 5.

Lexus RX 350 2009 року і його 3,5-літровий V6 двигун, що розвиває 277 кінських сил, також були занесені до рейтингу. Він отримав ту саму оцінку, що і три інші автомобілі, які посіли місця вище в рейтингу (5 зірок з 5).

Mazda CX-5 2015 виділяється своїм 2-літровим атмосферним бензиновим двигуном на 150 кінських сил. Цей ДВЗ був визнаний найбільш надійним і динамічним серед аналогів, отримавши оцінку 5 балів з 5 можливих.

Toyota Highlander 2008, оснащений практично таким самим двигуном, як і у згаданого раніше Lexus RX (3,5-літровий V6 на 273 кінські сили), заслужив місце поруч з іншими моделями з ідеальною 5-бальною оцінкою.

Також до рейтингу увійшов 2-літровий 4-циліндровий “опозитний” ДВЗ потужністю 150 кінських сил, встановлений у Subaru Crosstrek/XV 2019. Цей мотор компенсує відносно скромні динамічні характеристики моделі високим рівнем надійності. Однак він не зміг наздогнати інших учасників цього рейтингу за даним показником, і загальна оцінка надійності цього двигуна склала 4 бали з 5 можливих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!