Xiaomi готує свій перший електромобіль: усі подробиці

0
225

Xiaomi, ймовірно, стане першим технологічним гігантом, який ступить на цю незвідану територію, намагаючись стати піонером тенденції, яку кілька інших компаній візьмуть у найближчі роки. Автомобільні амбіції Apple регулярно з’являються в новинах, тим паче що виробник iPhone намагається переманити кількох високопоставлених інженерів з автомобільної промисловості. Водночас Apple Car є критично важливим продуктом для генерального директора Тіма Кука і майбутнього компанії, оскільки аналітики розглядають його як машину для заробляння грошей, що може дати змогу Apple вийти за межі насиченого технологічного світу.

OPPO, Huawei і кілька інших технологічних фірм мають різні плани щодо розширення автомобільної промисловості, але Xiaomi і Apple, схоже, очолюють захоплення ринку автомобілями, побудованими з нуля.

Xiaomi планує випустити свій перший автомобіль наступного року. Компанія почала роботу над автомобілем кілька років тому, і генеральний директор очолив проект. Автомобільна стратегія Xiaomi розрахована на бюджет у 10 мільярдів доларів, щоб зробити компанію лідером в автомобільній промисловості приблизно за одне десятиліття.

Хоча запуск має відбутися у 2024 році, Xiaomi працює цілодобово, щоб підготувати автомобіль до офіційної презентації.

Фірма планує проводити літні та зимові випробування протягом усього року, а автомобіль отримає серійне виконання на початку 2024 року. Виробництво розпочнеться влітку. Перші машини мають відвантажити до кінця наступного року.

Xiaomi нібито планує дві версії автомобіля Xiaomi. Перша модель працюватиме на одному електродвигуні та пропонуватиме запас ходу близько 800 кілометрів. Вона може коштувати близько 21 000 доларів. Друга модель відрізнятиметься підвищеною продуктивністю, тому її автономність знизиться до 700 кілометрів. Цього разу стартова ціна буде вищою, ймовірно, близько 25 000 доларів.

Ґрунтуючись на наявних патентах Xiaomi, автомобіль буде оснащений системою швидкої зарядки, але її характеристики не відомі. Раніше Xiaomi запатентувала системи, здатні зарядити акумулятор до 80 відсотків за 20 хвилин, але компанія досі намагалася тримати автомобільні технології в секреті.

У транспортний засіб будуть інтегровані цифрові ключі, що дають змогу власникам відчиняти двері за допомогою мобільних телефонів. Технологія вже доступна на ринку завдяки підтримці СШП.

Xiaomi Car також матиме повну інтеграцію зі смартфоном для безшовного двостороннього зв’язку. Власники матимуть повний доступ до транспортного засобу з віддаленого місця.

Xiaomi також прагне до повних можливостей автономного водіння (Apple випустить свій перший автомобіль з обмеженими функціями в цьому відношенні), тому майбутня версія Xiaomi Car буде значною мірою зосереджена на автономному водінні. Початкова версія, яку запустять наступного року, міститиме функції, подібні до Tesla, але Xiaomi відкриє нові можливості (і, можливо, зніме деякі обмеження) за допомогою оновлень OTA.

Xiaomi запустить свій перший автомобіль у Китаї, намагаючись конкурувати з місцевими автовиробниками на ринку електромобілів. Компанія також націлена на міжнародний запуск у Європі та США.

Xiaomi раніше зіткнулася з кількома юридичними проблемами в Сполучених Штатах, коли колишній президент Дональд Трамп додав компанію до списку фірм, заборонених у країні. Сполучені Штати в кінцевому підсумку зняли заборону 2021 року, тому теоретично компанія може продавати автомобілі в країні, якщо вона дотримується місцевих правил.

Apple, безсумнівно, виведе свої автомобілі на міжнародні ринки, тому Xiaomi хоче прибути в Європу якомога швидше, можливо, до того, як її американський конкурент офіційно представить свою модель.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.