Китайський 1000-сильний гіперкар може з’явитися в Європі

0
263

Маркетологи BYD цілком розібралися в уподобаннях європейських покупців. Асортимент електричних BYD також неухильно зростає в Нідерландах, і бренд поки що не збавляє обертів. Можливо, до Європи приїде навіть електричний суперкар від китайського гіганта.

До того, як BYD представив електричні моделі Han і Tan на голландському ринку, цей бренд був добре знайомий багатьом за його електричними міськими автобусами. За короткий час асортимент BYD став набагато більшим. Компактніший позашляховик BYD Atto 3 поповнив ряди, а потім на ринок Європи вийшов не тільки BYD Dolphin, а й BYD Seal. Але на цьому компанія не має наміру зупинятися.

У BYD в Китаї є компактна електрична модель, яка може бути дуже цікава для голландського ринку. Йдеться про компактний хетчбек завдовжки 3,78 метра, який, як і Seal та Dolphin, названий на честь тварини, що полюбляє проводити своє життя в морі або навколо нього: чайки. Однак головну роль у цій статті відіграє не BYD Seagull, а Yangwang U9. Yangwang – це новий суббренд BYD, орієнтований на сегмент автомобілів преміум-класу. На початку цього року BYD уже презентувала Yangwang U8 і Yangwang U9. Перший – це позашляховик, схожий на Defender, який доступний не тільки з повністю електричною силовою установкою, а й у гібридному варіанті з під’єднуваним модулем. Yangwang U9 – автомобіль зовсім іншого порядку.

Yangwang U9 – повністю електричний гіперкар. Модель має чотири електродвигуни, які разом виробляють 1000 кінських сил. Вони забезпечують розгін з місця до 100 км/год лише за 2 секунди.

У базі даних Європейського патентного відомства і в базі даних Британського патентного відомства були знайдені докази того, що BYD також запатентував дизайн Yangwang U9. Це може свідчити про те, що модель незабаром з’явиться в Старому Світі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!