Компанія Skoda показала офіс на колесах

Дебютував мобільний офіс Skoda Roadiaq

0
319

Багаторічна традиція розробки “студентських” концепт-карів бренду Skoda знайшла продовження у новому автомобілі Skoda Roadiaq. Це вже дев’ятий проект заводської академії, розташованої в Млада-Болеслава, і другий серед тих, в основу яких ліг електрокар.

Електричним донором для нового Roadiaq став серійний повнопривідний кросовер Skoda Enyaq 80x Sportline з 2-моторною силовою установкою потужністю 265 к.с. та тяговою батареєю ємністю 82 кВт*год. Така сама «техніка» дісталася і новому концепт-кару.


Кузов та салон Skoda Roadiaq студенти проектували самі. Наприклад, нагору вони вирішили поставити масивну пластикову надбудову на металевому каркасі, а задні двері замінили на нові, що мають підйомний механізм. Габаритна висота автомобіля в результаті зросла до 2050 мм.


Ліві задні двері Skoda Roadiaq виконані невідчинними, а для видобутку електрики на даху знаходяться сонячні батареї. Також у комплекті з авто йде великий доладний тент, який дасть можливість комфортно проводити час на пікніках навіть у дощову погоду.


Салон Skoda Roadiaq переобладнано так, щоб у автомобілів можна було не тільки жити, але й повноцінно працювати. Для цього там є вихід в інтернет, робочий стіл, 27-дюймовий дисплей, а також розкладне 2-спальне ліжко і кухонний блок, що включає раковину, кавомашину і багато різних ящиків.


Створенням концепт-кара “від проекту до втілення” займалися 29 студентів, у яких пішло на це 9 місяців . У результаті вийшов готовий до роботи та пересування автомобіль, але серійним він, як і інші студентські концепт-кари компанії Skoda, не стане і на ринок не вийде.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!