Бюджетний електричний пікап переверне ринок електромобілів

Бюджетний Rivian R2 дебютує у 2024 році

0
208

Програма Rivian R2 знаходиться на відстані трьох років від виробництва, але вже починає заявляти про себе. У четвер фінансовий директор Rivian Клер Макдоноу поговорила з Еммануелем Рознером з Deutsche Bank на конференції автомобільної промисловості про ціну R2 та терміни дебюту.

Макдоноу сказав, що R2 буде представлено на початку 2026 року . Генеральний директор Rivian Ар Джей Скаріндж та бос з дизайну Джефф Хаммонд показали напередодні глиняну модель R2 , яка знаходилася під простирадлом.

Незважаючи на те, що глиняна модель ховається, ясно, що вона є позашляховиком R2S , оскільки вона має квадратний профіль, як і позашляховик R1S , хоча і значно менше. Очікується, що R2S буде розміром із Jeep Grand Cherokee.

Rivian націлена на ширший ринок з R2 , щоб залучити більш високі обсяги. Макдоноу сказав, що ціни будуть у діапазоні від 40 000 до 60 000 доларів . Зазначимо, що R1S коштує приблизно 78 000 доларів.

Спочатку Rivian планувала, що R2 буде запущений у виробництво в 2025 році, але в 2022 році компанія заявила, що менша за розміром і менш дорога модель була відкладена на рік до 2026 року . У 2019 році Скариндж сказав, що автовиробник планує мати шість моделей у лінійці до 2025 року.

R2 буде побудований на новому автомобільному заводі Rivian , який будується неподалік Атланти, штат Джорджія. Rivian втратила деякі податкові пільги, пов’язані із заводом, які б дозволили їй уникнути сплати податку на майно. Очікується, що завод у Джорджії матиме річну потужність до 400 000 автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!