Range Rover Velar стане електромобілем до 2025 року

0
61

Компанія Land Rover визначилася з долею преміального кросовера Velar: як пише Autocar, його наступне покоління вийде у світ до 2025 року і буде повністю електричним. Водночас Velar отримає простішу і бюджетнішу платформу, ніж флагманський Range Rover, який також планується перевести на електротягу.

Нова архітектура носить позначення EMA і проектується навколо вбудованих акумуляторів. Передбачена 800-вольтова архітектура та підтримка швидкого заряджання на станціях потужністю до 350 кВт. Вже розробляються і нові електродвигуни, економічні та з підвищеним крутним моментом.

За даними видання, роботу над цією платформою Land Rover веде протягом року. Відповідно, тестові прототипи електричного Velar мають з’явитися на дорогах у найближчі місяці. Основним ринковим конкурентом майбутнього електромобіля вважається Porsche Macan EV.

Зараз кросовер складають на заводі в Соліхаллі разом із співплатформним Jaguar F-Pace. Проте електричний Velar випускатимуть на підприємстві у Хейлвуді. Незабаром після запуску новинки почнеться виробництво нових Evoque і Discovery Sport, які зі зміною поколінь також повністю втратять ДВЗ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!