Авто

Все, що потрібно знати про спортивний електрокросовер Cupra Tavascan від Volkswagen

Share

Спортивний електричний кросовер Cupra Tavascan від концерну Volkswagen піде у виробництво в 2024 році – представлена виробнича версія цієї моделі.

Візуально серійна модель в цілому повторює однойменний шоу-кар 2019 року, але є й відмінності. Наприклад, передня емблема з підсвічуванням переїхала з бампера на «капот», звільнивши місце для центральної нижньої решітки. Змінився малюнок денних ходових вогнів, а максимальний розмір колісних дисків обмежили 21 дюймом, тоді як концепт їздив на 22-дюймових.

Габарити Cupra Tavascan – 4644x1861x1597 міліметрів у довжину, ширину та висоту відповідно. Колісна база – ті самі 2766 мм, що й у інших електричних крос-купе на спільній для німецького концерну платформі MEB: Volkswagen ID.5, Audi Q4 Sportback e-tron та Skoda Enyaq Coupe iV. Багажник вміщує 540 літрів — більше, ніж у Audi, але менше, ніж у Volkswagen та Skoda.

Салон серійного Tavascan змінили істотніше. Він отримав інший дизайн передньої панелі з незвичайними дефлекторами вентиляції та акцентами фірмового для марки мідного відтінку. Цифрова панель приладів змінила форму і стала компактнішою, а ось центральний тачскрин, навпаки, збільшився з 13 до 15 дюймів – на сьогодні це найбільший екран, доступний в автомобілях Cupra. Водночас зберіглося усічене знизу триспицеве кермо і спортивні «ковші», розділені суцільною широкою консоллю, в яку додали підсклянники.

Cupra Tavascan буде доступний у двох модифікаціях. Задньопривідний варіант з одним мотором розвиває 286 к.с. та 245 Нм. У топового повнопривідного Tavascan VZ передні колеса додатково обертає електромотор на 109 к.с. та 134 Нм. Сукупна віддача такої системи – 340 к.с. Цього достатньо, аби набрати 100 км/год за 5,6 секунди.

Силова установка електромобіля має режими руху Range, Comfort, Performance, Cupra, Individual, VZ-версія отримала додаткове налаштування Traction. Також передбачені чотириступінева система рекуперації енергії та тепловий насос у вигляді опції. Безальтернативна батарея має корисну ємність 77 кіловат-годин. Одномоторному Tavasacan її має вистачати на 550 кілометрів шляху за циклом WLTP, двомоторному – на 520 кілометрів.

Адаптивна підвіска присутня вже в базовому оснащенні. За комфорт та безпеку відповідають вже знайомі за іншими моделями частковий «автопілот» (адаптивний круїз-контроль з функцією руху в заторах поєднано з системою утримання в смузі), помічник дистанційного паркування і ще низка розумних помічників. За доплату можна буде отримати преміальну акустику Sennheiser із 12 динаміками.

У продаж Cupra Tavascan надійде у 2024 році. Ціни поки що не оголошені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Cupra

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024