Все, що потрібно знати про спортивний електрокросовер Cupra Tavascan від Volkswagen

Час читання: 3 хв.
0

Спортивний електричний кросовер Cupra Tavascan від концерну Volkswagen піде у виробництво в 2024 році – представлена виробнича версія цієї моделі.

Візуально серійна модель в цілому повторює однойменний шоу-кар 2019 року, але є й відмінності. Наприклад, передня емблема з підсвічуванням переїхала з бампера на «капот», звільнивши місце для центральної нижньої решітки. Змінився малюнок денних ходових вогнів, а максимальний розмір колісних дисків обмежили 21 дюймом, тоді як концепт їздив на 22-дюймових.

Реклама

Габарити Cupra Tavascan – 4644x1861x1597 міліметрів у довжину, ширину та висоту відповідно. Колісна база – ті самі 2766 мм, що й у інших електричних крос-купе на спільній для німецького концерну платформі MEB: Volkswagen ID.5, Audi Q4 Sportback e-tron та Skoda Enyaq Coupe iV. Багажник вміщує 540 літрів — більше, ніж у Audi, але менше, ніж у Volkswagen та Skoda.

Салон серійного Tavascan змінили істотніше. Він отримав інший дизайн передньої панелі з незвичайними дефлекторами вентиляції та акцентами фірмового для марки мідного відтінку. Цифрова панель приладів змінила форму і стала компактнішою, а ось центральний тачскрин, навпаки, збільшився з 13 до 15 дюймів – на сьогодні це найбільший екран, доступний в автомобілях Cupra. Водночас зберіглося усічене знизу триспицеве кермо і спортивні «ковші», розділені суцільною широкою консоллю, в яку додали підсклянники.

Cupra Tavascan буде доступний у двох модифікаціях. Задньопривідний варіант з одним мотором розвиває 286 к.с. та 245 Нм. У топового повнопривідного Tavascan VZ передні колеса додатково обертає електромотор на 109 к.с. та 134 Нм. Сукупна віддача такої системи – 340 к.с. Цього достатньо, аби набрати 100 км/год за 5,6 секунди.

Силова установка електромобіля має режими руху Range, Comfort, Performance, Cupra, Individual, VZ-версія отримала додаткове налаштування Traction. Також передбачені чотириступінева система рекуперації енергії та тепловий насос у вигляді опції. Безальтернативна батарея має корисну ємність 77 кіловат-годин. Одномоторному Tavasacan її має вистачати на 550 кілометрів шляху за циклом WLTP, двомоторному – на 520 кілометрів.

Адаптивна підвіска присутня вже в базовому оснащенні. За комфорт та безпеку відповідають вже знайомі за іншими моделями частковий «автопілот» (адаптивний круїз-контроль з функцією руху в заторах поєднано з системою утримання в смузі), помічник дистанційного паркування і ще низка розумних помічників. За доплату можна буде отримати преміальну акустику Sennheiser із 12 динаміками.

У продаж Cupra Tavascan надійде у 2024 році. Ціни поки що не оголошені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!