Модельний ряд Honda поповнився футуристичними кросоверами

Компанія Honda представила кілька нових кросоверів, випуск яких стартує наступного року

0
554

Японська марка вступає в епоху електрифікації, про що представники компанії нагадали у рамках Шанхайського автосалону. Головним ринком для Honda залишається Китай, тому саме тут планується повна електрифікація модельного ряду бренду протягом найближчих 4 років. До цього ж терміну планується запустити на ринок десяток нових екологічно чистих автомобілів. А ось виключно електрокари складатимуть модельні ряди марки тільки до 2035 року.

В рамках автовиставки компанія Honda офіційно показала прототипи майбутніх новинок e:NS2 та e:NP2. Очевидно, це найближчі «родичі» Honda e:NS1 і e:NP1, що вже вийшли на китайський ринок. Серійні версії цих моделей будуть випускатися на СП з Dongfeng та GAC з початку 2024 року. Показані версії вже близькі до серійного втілення, хоча не виключено, що бічні камери замінять на традиційні зовнішні дзеркала.

Про технічну складову новинок інформації поки немає, але не виключено, що її розділять з доступними в Китаї e:NS1 і e:NP1. Вони рухаються єдиним електромотором, встановленим на передній осі, який у базі видає 182 к.с. потужності, але в деяких версіях його віддача піднята до 204 л. Молодшим виконанням пропонується батарея ємністю 53,6 кВт/год, що забезпечує запас ходу до 420 км, старші комплектуються АКБ на 68,8 кВт/год, що додає 90 км запасу ходу.

Крім того, у рамках Шанхайського автосалону Honda показала кросовер e:N SUV (Prologue) у статусі концепту. Цей паркетник з брутальнішим дизайном і традиційним кузовом теж практично готовий до запуску в серію, незважаючи на ті ж камери замість дзеркал і відсутність дверних ручок. Салон майбутнього кросу поки що захований за тонованим наглухо склом. Його серійна версія може з’явитися вже наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!