Авто

Ці кросовери витрачають дуже мало палива: ТОП-10

Share

До десятки найекономічніших сучасних кросоверів увійшли представники японського, корейського, французького, німецького і навіть іспанського автопрому. Всі вони продемонстрували найкращі результати в ході випробувань, в яких вони мали продемонструвати свою витрату палива в реальних умовах.

Авторами цього дослідження є журналісти британського видання “What Car?”. Вони періодично публікують тести True MPG, в яких викривають автовиробників, які сильно занижують витрати пального своїх машин у паспортних характеристиках.

Усі представники цього рейтингу витрачають менше ніж 5 літрів палива на 100 кілометрів шляху.

Сучасні кросовери з найнижчою витратою палива: ТОП-10

  • Десяте місце дісталося моделі Hyundai Kona з двигуном 1,6 GDI Hybrid. Найекономічніша модифікація цього кросовера споживає в реальних умовах у середньому близько 4,96-літра бензину на 100 км.
  • Рядком нижче розташувався Suzuki Vitara з 1,6-літровим бензиновим двигуном. Його результат – 4,93 літра на 100 км.
  • Восьма позиція дісталася Mazda CX-5 з 2,2-літровим дизельним двигуном. Такі кросовери витрачають насправді в середньому близько 4,86-літра пального на 100 кілометрів шляху.
  • Сьомим став єдиний представник іспанського автопрому в цьому рейтингу – Seat Ateca, який оснащується 1,6-літровим двигуном TDI на 115 сил. Середнє споживання палива в реальних умовах становить приблизно 4,68-літра на 100 км.
  • Шоста позиція виявилася за Volkswagen Tiago (1,0 TSI). 95-сильний німецький кросовер продемонстрував у ході випробувань середню витрату палива 4,65-літра на 100 км.
  • П’ятірку відкрив Kia Sportage (1,7 CRDi) з результатом 4,57-літра на 100 км.
  • Четвертим у цьому рейтингу став Nissan Qashqasi з 1,5-літровим двигуном dCi 110 – середня витрата 4,53-літра на 100 км.
  • Третє місце журналісти віддали Renault Kadjar із 1,5-літровим мотором dCi на 110 к.с. Виявилося, що такий кросовер споживає в середньому всього 4,26 літра пального на 100 кілометрів шляху.
  • Срібло дісталося Suzuki Ignis з 1,2-літровим двигуном Dualjet Hybrid, що витрачає на 100 кілометрів 3,92-літра бензину.
  • Нарешті, перший рядок – Toyota Yaris Cross Hybrid. Цей японський кросовер продемонстрував найкращий показник з погляду економічності в живих умовах, витративши на подолання 100 кілометрів у середньому всього 3,91 літра пального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Французькі журналісти вразили новим гібридом Dacia Duster

Французькі журналісти вразили новим гібридом Duster. Видання Automobile Magazine поділилося підсумками тест-драйву потенційного бестселера Dacia.…

02.05.2024

Ford розробляє недорогу модель замість Fiesta: що відомо про цю машину

Виробництво Ford Fiesta завершено. Fiesta - найдешевша модель американської компанії на світовому ринку. Однак її…

02.05.2024

Штрафи і навіть тюремний термін: Українців попередили про проблеми з водійськими правами

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян не купувати підроблені водійські посвідчення та нагадує про наслідки…

02.05.2024

Які авто купують українці: названо лідерів квітня

У квітні українці зареєстрували понад 5,7 тисячі нових легкових авто. У лідерах Toyota, Renault і Volkswagen.…

01.05.2024

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024