Названо найненадійніші компактні автомобілі за версією британців

0
331

Видання Whatcar.com склало рейтинг найпроблемніших авто Великобританії у віці до п’яти років. Для цього експерти провели опитування серед 25 тисяч місцевих власників машин різних сегментів. Їм пропонувалося відповісти на запитання, які проблеми вони виявили в машинах за останні два роки. На цій підставі укладачі рейтингу обрали найпроблемніші компактні авто. До речі, всі ці моделі можна зустріти і в Україні.

Ford Fiesta (2017-н.ч.)

Найпроблемнішим компактним автомобілем за результатами дослідження став хетчбек Ford Fiesta. Більше третини власників цієї моделі були змушені звернутися до сервісних центрів. Найчастіше люди стикалися з несправною електронікою, проблемами з двигуном, а також несправностями інформаційно розважальної системи. Причому в 30% випадків ці поломки не дозволили експлуатувати машину і її довелося терміново ремонтувати.

Серед плюсів – у 90% випадків Ford усунув неполадки в автомобілях власним коштом. Кожен десятий опитаний залишив у сервісних центрах до 300 фунтів стерлінгів.

Volkswagen Polo (2018 – н.ч.)

Близько 37% власників седана минулого року були змушені звернутися до сервісних центрів через різні проблеми з машиною. Найпоширенішими стали неполадки з двигуном та кондиціонером. Причому 50% опитаних заявили, що роботи над автомобілем тривали понад тиждень. Щоправда, для 91% ремонт був безкоштовним.

Toyota Yaris (2011-2020 р.в.)

Слабкими місцями компактного хетчбека Toyota Yaris є підвіска та гальмівна система. Саме на них під час опитування поскаржилися більшість автомобілістів. Більше половини японських машин було відремонтовано у сервісних центрах лише за кілька днів. Проте лише 14% робіт були безкоштовні для власників. Втім, вартість ремонту для більшості водіїв була невисокою — менше 300 фунтів стерлінгів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!