Названо 10 спортивних автомобілів до 2000-х років, які їздитимуть вічно

Можливо, ці чудові автомобілі вже стали класикою, але вони легко переживуть своїх сучасніших побратимів.

0
190

Вони назвали це золотим віком спортивних автомобілів, і це не тільки тому, що ми всі були на кілька років молодшими і у нас було на кілька волосся більше на головах. Ті з нас, кому пощастило пережити 70-ті, 80-ті та 90-ті роки, дуже добре пам’ятають ті надійні та захоплюючі спортивні автомобілі, які роз’їжджали вулицями без будь-яких електронних пристроїв.

Ці прекрасні звірі були такі далекі від машин з електронним управлінням, на яких ми їздимо зараз, і це показує, наскільки вони були надійні, тому що багато хто з них все ще їздить містом сьогодні. І тільки тому, що ці автомобілі були випущені десятиліття тому, це не означає, що вони мало що можуть запропонувати з точки зору потужності та досвіду водіння. Ось список із десяти спортивних автомобілів, випущених до 2000-х років, які працюватимуть вічно.

10. 1969-1973 Datsun 240Z

Datsun 240Z був спортивним автомобілем, який випускався з 1969 по 1973 попередній маркою Nissan, Datsun. Автомобіль оснащувався рядними чотири-або шестициліндровими двигунами об’ємом від 1,3 до 2,8 літра в парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. 240Z, поряд з іншими автомобілями Datsun/Nissan, були відомі своєю надійністю та міцністю.

Його надійна робота була обумовлена ​​потужним двигуном та трансмісією, а також міцною підвіскою та поперечною віссю, що робило його довговічним протягом тривалого періоду використання. Автомобіль був розроблений як для вуличної їзди, так і для гонок на треку, тому він був здатний впоратися з усім.

9. 1983-2000 Nissan 300ZX

Ще один чудовий варіант – Nissan 300ZX. Ця машина була побудована компанією Nissan у Японії, тому вона також добре відома своєю надійністю та міцністю. Він оснащений 3-літровим двигуном V6 з чотирма клапанами на циліндр і подвійними верхніми кулачками на кожному блоці циліндрів, а також двома додатковими турбонагнітачами, що забезпечують загальну потужність 286 кінських сил.

Його легко обслуговувати і ще легше відремонтувати, коли щось йде не так, ось чому цей автомобіль працюватиме вічно. З ним також легко працювати, а запчастини дешеві та доступні у великій кількості.

8. 1989-1997 Mazda Miata NA

Хоча це правда, що багато сучасних спортивних автомобілів довговічні і надійні, є кілька старовинних спортивних автомобілів, які будуть працювати вічно. Mazda Miata NA – один з таких автомобілів. Він має 1,6-літровий двигун і задній привід, а також репутацію того, що він входить до списку спортивних автомобілів усіх часів.

Надійність автомобіля походить з його простоти: двигун невеликий, з ним легко працювати, в ньому не так багато деталей або систем, які можуть вийти з ладу, і ви можете легко знайти запасні частини, якщо вам дійсно потрібно щось полагодити. Також неймовірно легко відремонтувати самостійно, навіть якщо у вас немає великого досвіду самостійної роботи з автомобілями.

7. 1991-1995 Porsche 968

1990-і роки були чудовим часом для того, щоб стати шанувальником спортивних автомобілів. Там була тонна різних моделей і всі вони були такими класними. Але якщо вам потрібен автомобіль, який працюватиме вічно, то важко перевершити Porsche 968.

Porsche 968 випускався з 1991 по 1995 рік, і сьогодні він продовжує набирати обертів. Справа не тільки в тому, що автомобіль надійний: у нього є безліч чудових функцій, які роблять водіння цікавим. Двигун плавний та потужний, а підвіска зручна, але чуйна. Крім того, існує той факт, що Porsche спроектувала цей автомобіль, і їх рейтинги надійності для 968 також досить високі.

6. 1990-1995 Chevrolet Corvette ZR1

Якщо ви шукаєте щось потужніше, ніж Porsche 968, але при цьому надійне, і не хочете витрачати стільки на технічне обслуговування, як 968, ми рекомендуємо звернути увагу на іншу класику 1990-х: Chevrolet Corvette ZR1.

Цей автомобіль швидкий і приємний в управлінні, але водночас наднадійний. Під капотом у нього достатньо потужності, але якщо щось піде не так з цією моделлю, ремонт не буде коштувати вам багато грошей або часу, тому що запчастини є скрізь і вони дешеві. Цей автомобіль також має додатковий фактор рідкості, оскільки він стає дедалі рідкішим, незабаром він стане колекційним автомобілем і також подорожчає.

5. 1994-1998 Toyota Supra 2JZ-GTE

Toyota Supra – легенда, і не лише через її величезну репутацію чи культові шанувальники. Це надійний автомобіль, який можна використовувати щодня і при цьому він може працювати роками без поломок.

Supra – один з найнадійніших автомобілів, що колись випускалися Toyota, причому двигун 2JZ-GTE є найнадійнішою частиною цього автомобіля. 2JZ-GTE зарекомендував себе як надзвичайно надійний та використовувався також у багатьох інших автомобілях, таких як Audi TT та Nissan 350Z.

4. 1985-2007 Toyota MR2

Цей автомобіль був розроблений Toyota як смішний маленький спортивний автомобіль з достатньою кількістю потужності під капотом, щоб з ним було весело, але не надто складний і ненадійний. Завдяки своїй низькій ціні, надійності та приємним ходовим якостям Toyota MR2 стала культовим символом американської культури початку 90-х та гоночної культури загалом.

Цей автомобіль був побудований з алюмінієвим кузовом та шасі, що робить його дуже міцним та довговічним. Він також оснащений потужним двигуном об’ємом 1,6 л, який надійний та може використовуватися роками.

3. 1989-1993 Porsche 911 Carrera (964)

Якщо ви шукаєте надійний спортивний автомобіль, яким можна керувати довго і який не зламається у вас на очах, вам потрібно звернути увагу на Porsche 911 Carrera 964. як танк.

Porsche побудувала цей автомобіль наприкінці 1980-х і початку 1990-х років, і в той період це була одна з найпопулярніших моделей. Тому що в 80-х роках вони вже вдосконалили платформу 911, щоб зробити автомобіль надійним та довговічним.

2. 1997-2003 Mercedes-Benz CLK 320

Mercedes-Benz CLK 320 – дуже надійний автомобіль завдяки своєму продуманому дизайну. Це означає, що інженери Mercedes приділили увагу кожній деталі та подбали про те, щоб усе добре працювало разом та прослужило довго.

Ця німецька красуня має двигун, який може прослужити довгі роки, і якщо ви коли-небудь раніше їздили на ньому, ви знаєте, що вони побудовані як танки.

1. 1991-2005 Acura NSX

Acura NSX першого покоління – відмінний варіант для тих, хто хоче сісти за спортивний автомобіль, випущений до 2000-х років, який працюватиме вічно. Це надійно, це швидко і вони дуже добре зберігають свою цінність на ринку.

У нього двигун V6, і це був перший японський автомобіль з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Він був побудований на віки і має репутацію надійного та простого в обслуговуванні.

Джерела: Hagerty, Edmunds, Ultimate Specs, Co-Pilot Search, Tuning Pro, Cars, Classic And Sports Car.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!