Головна Авто Peugeot готує новий кросовер e-3008: перше зображення

Peugeot готує новий кросовер e-3008: перше зображення

Час читання: 2 хв.
0

Французька марка вже підтвердила, що “зелена” новинка дебютує у другій половині поточного року. У конкуренти їй пророкують Volkswagen ID.4.

Бренд Peugeot входить до складу автогіганта Stellantis, який з’явився на початку 2021 року. Наприкінці минулого місяця компанія розповіла про свої плани на найближчі роки, а також про майбутні новинки. Так, до 2025 у кожної моделі Пежо буде електрична версія, а до 2030 марка повністю перейде на розробку і випуск електромобілів на основному для неї європейському ринку. Найближчою новинкою стане компактний електричний кросовер Peugeot e-3008.

До дебюту новинки залишилося кілька місяців: у компанії повідомили, що презентація Peugeot e-3008 відбудеться у другій половині цього року. Раніше замасковані прототипи «звичайного» 3008 року нового покоління вже траплялися в ході зимових дорожніх тестів. Раніше художник Kolesa.ru припустив, як може виглядати майбутня модель з ДВС, а тепер дизайнер іспанського видання Motor.es пропонує варіант екстер’єру повністю електричної версії з приставкою у вигляді літери “e”.

Реклама

Зазначимо, що майбутня повністю «зелена» модель намальована з урахуванням нового фірмового дизайну бренду, який раніше був продемонстрований за допомогою концепту Peugeot Inception (його показали на виставці CES у Лас-Вегасі на початку минулого місяця). Пізніше компанія показала тизер майбутніх новинок (у тому числі e-3008), оформлених у відповідному стилі.

Судячи з рендеру, електричний кросовер може отримати «оквадрачені» лінії кузова, похилих багажних дверей, рельєфні выштамповки на капоті і пластиковий обвіс з нефарбованого пластику по периметру кузова. На передній частині видно головну оптику нової форми з шістьма розташованими під кутом «клаптиками» (по три з кожного боку). Між фарами розташовується заглушка, що візуально зливається з ними, з трьома тонкими горизонтальними лініями, які сходяться в центрі, де знаходиться новий логотип Peugeot.

У нижній частині переднього бампера розташований великий повітрозабірник, на кромці капота можна побачити найменування моделі. Корпуси бічних дзеркал, стійки та дах пофарбовані в чорний колір. Рейлінги художник моделі не намалював, хоча нинішній «просто» Peugeot 3008 має. Передбачається, що деякі рішення, реалізовані в шоу-карі Inception, знайдуть відображення і в салоні нового компактного кросовера e-3008.

Відомо, що в основу новинки ляже модульна платформа STLA Medium. Передбачається, що електропаркетник запропонують пару тягових батарей на вибір ємністю або 70, або 87 кВт * год. За попередніми даними, максимальний запас ходу на одній зарядці у Peugeot e-3008 перевищить 500 км. Очікується, що модель буде мати версії з одним мотором, розташованим на передній осі, а також варіанти з двомоторною силовою установкою. Потужність, ймовірно, варіюватиметься від 180 до 300 к.с.

У конкуренти Peugeot e-3008 на європейському ринку пророкують Volkswagen ID.4, його «родича» Skoda Enyaq, а також Renault Megane E-Tech Electric. Ціна новинки (поки що навіть орієнтовна) не розсекречена. Зазначимо, що у рідній для Пежо Франції вартість Renault Megane E-Tech Electric стартує з позначки 39 тис. євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.