Електромобілі Rivian зможуть заряджати інші машини та живити вдома

Час читання: < 1 хв.
0

У найближчому майбутньому електропозашляховик Rivian R1S та електропікап R1T отримають функцію двоспрямованого заряджання. Вони зможуть ділитися енергією зі своєї тягової батареї з іншими машинами чи будинками, пише CarBuzz.

Технологія називається vehicle-to-vehicle (V2V, від машини до машини) або vehicle-to-home (V2H, від машини до будинку). Найімовірніше, вона з’явиться не тільки на нових автомобілях, а й на тих, що вже знаходяться в експлуатації. Для цього власникам потрібно буде завантажити оновлення ПЗ «по повітрю».

При ощадливому споживанні електромобіль може живити цілий будинок протягом декількох днів. Це дозволить, наприклад, пережити період вимкнення електроенергії у разі надзвичайної ситуації. Або витрачати в піковий годинник електрику не зі стаціонарної мережі, а запасене в електромобілі за дешевим нічним тарифом.

Реклама

У відповідь на запит видання представники Rivian підтвердили, що таких функцій сьогодні в їх машинах відсутні. Однак вони знають про запит клієнтів на такі можливості. Тому робота у цьому напрямі ведеться.

Наразі позашляховик та пікап Rivian можуть живити лише побутові прилади через 120-вольтові розетки. Відомо навіть про випадок, коли ця можливість дозволила лікарю провести операцію за відключення стаціонарної електрики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!