Електровантажівка від Volvo встановила рекорд, проїхавши 3000 кілометрів

Маршрут між Швейцарією та Іспанією вантажівка змогла подолати приблизно за тиждень.

0
269

Щодня електротранспорт стає все більш звичним для більшої кількості водіїв. Водночас зараз активно розвивається саме ніша легкового електротранспорту, а ось повноцінні вантажівки на електротязі поки що для багатьох на диво, але компанії, які займаються виробництвом вантажних машин уже працюють над першими екземплярами з електротягою.

Так, нещодавно електровантажівка з напівпричепом від компанії Volvo із завантаженням у 40 тонн змогла подолати маршрут у 3000 кілометрів між Швейцарією та Іспанією. На цей час це є найбільшою дистанцією, яку пройшла комерційна вантажівка на електротязі, повідомляє electrec.

Рейс проводила логістична компанія Krummen Kerzers, а за кермом був водій, на ім’я Балін Шнелл. На електричній вантажівці перевозили 20 тонн апельсинів, а водій уперше сидів за кермом електровантажівки.

Заявлений запас ходу вантажівки становить близько 300 кілометрів, але з огляду на низку факторів, що впливають на витрату електрики, водієві довелося заряджати електро Volvo близько 20 разів. У логістичній компанії зазначили, що йшлося не про рекорди, а насамперед усіх цікавив збір інформації про можливості використання електровантажівок у міжміських перевезеннях.

Судячи з того, що в компанії планують збільшити парк електровантажівок до кінця 2023 до 18 штук, електро Volvo показала себе досить непогано.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!