Авто

Mazda CX-90 стане найпотужнішим автомобілем у лінійці виробника

Share

Компанія Mazda продовжує розкривати подробиці про свою довгоочікувану новинку – великий кросовер CX-90. Автомобіль не показують повністю, обмежуючись фотографіями та тизерами його елементів. Проте стало відомо, які двигуни отримає новинка.

Mazda CX-90 дебютує на ринку США Станеться це 31 січня. У «топовому» виконанні кросовер отримає найпотужніший двигун, який випускає компанія Mazda. Це турбований V6 з робочим об’ємом 3,3 літри.

Нагадаємо, що цей силовий агрегат дебютував у 2022 році на кросовері Mazda CX-60 для ринку США. Він видає 284 к. с. Щоб показати, що новий автомобіль буде престижнішим не тільки зовні і в салоні, японські інженери пішли за класичною схемою. Вони доопрацювали двигун, форсувавши його до 340 л. с. Єдине застереження – вже зараз виробник попереджає, що пікова потужність буде доступна лише за умови заправки бензином преміум-класу.

Mazda не бажає йти шляхом найменшого опору, як роблять китайські та європейські виробники. Ті часто ставлять на автомобілі різних класів однакові двигуни. У крайньому випадку, «молодші» моделі одержують просто «задушені» версії силових агрегатів із чіпом-обмежувачем.

Поки виробник не повідомляв, чи стане Mazda CX-90 у «топовому» виконанні «м’яким» гібридом, чи ні. Але з огляду на світові тенденції очікується, що двигун V6 на 340 к. с. працюватиме в парі зі стартер-генератором. Ця система допоможе економити паливо під час розгону та за рахунок глушіння двигуна під час зупинок.

Вже відомо, що Mazda CX-90 отримає повноцінну гібридну версію PHEV. Цей агрегат дебютував на моделі CX-60. Він базується на основі бензинового двигуна 2,5 літри. Яка потужність матиме гібрид для CX-90, не повідомляється. Нагадаємо, що у «молодшої» моделі сукупна віддача бензинового та електричного двигунів – 328 л. с. Можливо, що для найбільшого кросовера бренду цей силовий агрегат теж перероблять, як надійшли з V6 e-Skyactiv Turbo.

Привід у Mazda CX-90 поки що повний – саме такі автомобілі мають попит у США. Можливо, що для Японії та Європи модель пропонуватиметься в інших виконаннях, хоча навряд чи. Щоб підкреслити спортивний характер автомобіля, акцент тяги усунуто на задню вісь, але виробник поки не розкрив, у якому співвідношенні.

Окрім моделі CX-90, компанія Mazda готує цього року прем’єру кросовера CX-80 для Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Mazda

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024