Китайці представили рамний позашляховик у стилі Land Rover Defender із мотором на 1100 сил

0
285

Компанія BYD представила першу модель свого нового суббренду Yangwang. Модель з індексом U8 – це великий брутальний та потужний позашляховик, який може плавати завдяки герметичному кузову та розганятися з місця до «сотні» за 3 секунди.

Найновіший суббренд BYD під назвою Yangwang запустив у Китаї свою першу модель – повністю електричний позашляховик класу люкс із сходовою рамою, чотиримоторним компонуванням та передовими технологіями, що допомагають при їзді бездоріжжям. Дизайн нового Yangwang U8 багато в чому натхненний британським позашляховиком Land Rover Defender, але він має й низку унікальних особливостей.

Фари головного світла зливаються з радіаторною решіткою, в яку інтегровані світлодіоди. Серед інших відмінних рис – квадратні крила та квадратні колісні арки над 20-дюймовими легкосплавними дисками, потаємні ручки дверей, шестигранна кришка запасного колеса на задніх дверях та футуристичні світлодіодні задні ліхтарі.

Габаритна довжина позашляховика становить 5 300 мм, а колісна база – 3 050 мм, що можна порівняти з п’ятидверним Defender 130. Автомобіль отримав чотиримоторну трансмісію власної розробки, яку пізніше впровадять і на інших моделях Yangwang. Кожен електромотор розвиває понад 300 сил, а сумарна віддача сягає 1100 сил. Жахлива потужність дозволяє великому та важкому позашляховику розганятися від 0 до 100 км/год лише за 3 секунди.

Виробник стверджує, що позашляховик здатний плавати у воді, завдяки водонепроникному та герметичному корпусу. Він має режим краба, як у останньому «Хаммері», коли всі чотири колеса повертаються в один бік під одним кутом, завдяки чому автомобіль може рухатися діагоналі. Є спеціальні режими водіння для різних сценаріїв їзди бездоріжжям. Компанія також заявляє, що позашляховик зможе продовжувати рух зі швидкістю 120 км/год навіть із пробитим колесом.

Представники BYD повідомили, що моделі Yangwang коштуватимуть від 116 до 218 тисяч доларів. Компанія не розкрила ціни на U8, але китайські ЗМІ повідомляють, що він коштуватиме близько 145 тисяч доларів або близько 10,5 млн. рублів у перерахунку за поточним курсом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!