Авто

Toyota готує суперлюксовий повнорозмірний позашляховик

Share

Toyota Motor розробляє суперлюксовий повнорозмірний позашляховик, який має конкурувати на світовому ринку з британськими Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, німецьким Mercedes-Maybach GLS, а також російським Aurus Komendant.

Як пише японське видання Best Car з посиланням на власні джерела в компанії  Toyota, перспективна модель може отримати у назві слово Century. Нагадаємо, що найменування  Century у гамі марки  Toyota традиційно носить дрібносерійний представницький седан, остання генерація якого дебютувала у 2017 році.

Габаритна довжина нового позашляховика   Toyota  складе 5200 мм, колісна база досягатиме 3000 мм: це трохи менше, ніж у Toyota Sequoia, що випускається для Північної Америки (довжина — 5286 мм, колісна база — 3099 мм), але більше, ніж у моделі Toyota Land Cruiser 300 (4965 мм та 2850 мм відповідно).

Стверджується, що позашляхова Toyota Century зовнішнім виглядом перегукуватиметься з представницьким седаном. Таким чином, новинка отримає консервативні незграбні форми кузова, хромовані радіаторні грати, а також ексклюзивні значки з графічним зображенням птаха Фенікс.

Габаритна ширина нового SUV становитиме 1950 мм, висота – 1750 мм. Автомобіль оснащуватиме гібридною технологією від моделі Lexus LS500h, до її складу входить 3,5-літровий бензиновий мотор V6, електродвигун, батарея, а також повнопривідна трансмісія. Сумарна продуктивність складе 359 л.

Салон новинки отримає 4-місне компонування та сидіння підвищеної комфортності, в обробці будуть використовуватися особливо вишукана натуральна шкіра та вставки з дерева. Дебют нового флагманського позашляховика відбудеться в середині наступного року, ціна на ринку Японії складе 10-15 млн ієн (це близько 3-4 млн гривень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

Водіям розповіли 5 способів, як усунути шум від шипованої гуми

Всі автовласники відзначають появу зайвого шуму при заміні літньої гуми на шиповану зимову. При цьому…

15.10.2024

Стало відомо, яким буде новий Toyota RAV4 2026

На початку лютого минулого року заокеанські журналісти опублікували інформацію про старт розробки нового покоління кросовера…

15.10.2024

Культовий Renault 4 відродили як сучасний електричний кросовер

Renault представила електричний кросовер у стилі ретро. Новий Renault 4 E-Tech - сучасне прочитання класики,…

15.10.2024

Експерти пояснили, як правильно підготувати авто до зимового сезону

Експерти поділилися переліком обов'язкових до перевірки деталей та вузлів, який грунтується на статистиці звернень до…

15.10.2024

Chery готує новий гібридний кросовер T1GC (ФОТО)

Китайський автовиробник Chery приступив до тестів нового кросовера, який зараз має внутрішньозаводське позначення T1GC. Цей…

15.10.2024

Унікальні функції автомобілів BMW, про які ви не знали

Один із найулюбленіших брендів росіян. Насамперед, автомобілі BMW – це стильно та статусно. Всі довкола…

15.10.2024