Китайці наступають. BYD збирається побудувати завод у Європі

0
129

Поки європейські виробники думають про перенесення виробництва до країн з дешевшими “робочими руками”, китайський BYD планує випускати електромобілі на власному виробничому майданчику, розміщеному в ЄС.

Інформація про це з’явилася на інтернет-порталі Car News China . Видання наводить коментар виконавчого віце-президента компанії Лі Ке, яка розповіла про плани BYD збудувати власний завод на території ЄС.

Необхідність нових потужностей з’явилася після того, як BYD розширив мережу поставок своїх електромобілів. Зараз продукцію BYD можна знайти на ринках Норвегії, Німеччини, Швеції, Нідерландів та інших європейських країн. Крім цього, BYD активно реалізує автомобілі на майданчиках Азії, включаючи Японію, Таїланд, Індію, Малайзію та ін. За словами віце-президента, до кінця року бренд з’явиться на ринках Франції та Великобританії.

Зараз компанія вибирає локацію для майбутньої фабрики. На сьогоднішній день постачання з Китаю до Європи йдуть морем. Компанія навіть закупила власні судна, оскільки, за словами представників BYD, жодна стороння служба вантажоперевезень не задовольняла вимог автовиробника.

Концерн BYD вважається одним з сучасних виробників електромобілів, що найбільш швидко розвиваються. Після того, як навесні компанія заявила про повну відмову від класичних бензинових двигунів, попит на автомобілі зріс у рази. Влітку BYD став світовим лідером із виробництва електрокарів, обігнавши у продажах Tesla. У жовтні чистий прибуток бренду виріс на 350% і за III квартал склав близько $800 млн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!