Стало відомо, чи потрібно міняти масло в машині, якщо постійно його доливаєш

При заміні масла в моторі транспортного засобу дуже важливо міняти масляний фільтр.

Час читання: < 1 хв.
0

Експерти розповіли, чи треба міняти масло в автомобілі, якщо його постійно доливаєш. Внаслідок масложеру та доливів масло оновлюється в силовому агрегаті кілька разів від заміни до заміни, але це не означає, що його не треба міняти за регламентом. З цього приводу експерти повідомляють, що двигун при цьому все одно працює на брудній олії.

Сучасні двигуни дуже люблять під’їдати олію. У своїх інструкціях виробники вказують іноді неймовірні допуски “на чад”: до 1 літра олії на 1,5 тис. км пробігу, а іноді навіть і 1 літр олії на 1 тис. км при роботі у важких умовах. Але, як і раніше, нормальним слід вважати чад олії на рівні 1 літра на 10-15 тис. км пробігу машини.

Один із способів зменшити витрату олії – це міняти його частіше , додають автоексперти. Тобто, якщо двигун під’їдає масло в дуже великих кількостях, то краще не тягнути із замінами. Доцільніше міняти масло в машині повністю : так, за витратами це вийде лише трохи дорожче. Спочатку після заміни масла його витрата часто буває мінімальною, а сам чад починається лише тоді, коли масло починає «старіти».

При заміні олії в автомобілі слід міняти і масляний фільтр . В результаті двигун машини працюватиме на чистій олії з хорошими миючими якостями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.