BMW готує до виходу доступні електромобілі i1 та i2

0
497

Компанія BMW у 2027 році може вивести на ринок доступний електромобіль, який стане свого роду наступником моделі i3, котру нещодавно зняли з виробництва. Як повідомляє портал Bimmer Post, цю модель із робочою назвою i1 вже розробляють. Роком пізніше до неї приєднається і трохи дорожча BMW i2.

Найдоступніший електромобіль BMW, найімовірніше, отримає кузов типу хетчбек, але не виключається і можливість його випуску як седана. Електрокросовер 1 серії з індексом iX1 компанія, до речі, вже має в своєму розпорядженні.

Що стосується BMW i2, він, за різними припущеннями, може бути як дводверним, так і чотиридверним купе, або навіть компактвеном.

Крім iX1, зараз у BMW є кросовери iX3, iX, фастбек i4, а також седан i7. До середини десятиліття до них має приєднатися крос-купе iX4, а також седани i5 та i3.

Важлива деталь: всі нові електромобілі баварців будуть базуватися на новітній платформі Neue Klasse, створення якої BMW розраховує завершити до 2025 року. Це шасі передбачає використання інноваційних акумуляторів, котрі повинні приблизно на третину збільшити запас ходу та швидкість заряджання. Також нові батареї будуть дешевшими у виробництві у півтора рази, а супутні їх виготовлення шкідливі викиди мають зменшитися на 60%. Нарешті, вони виявляться легшими на 20%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!