BMW готує нову версію кросовера X5 спільно з Toyota

0
146

Модель, що розробляється разом із Toyota Motor, комплектуватиметься електродвигуном із водневими паливними елементами. Серійний випуск такої машини заплановано на 2025 рік.

Про це повідомив директор з продажу німецької марки Пітер Нота, який зауважив, що технологію водневих паливних елементів вважають у BMW дуже актуальною для великих позашляховиків. Вихід водню повинен підкреслити прагнення німецької компанії виробляти «зелені» моделі на тлі більш жорстких екологічних норм у Європі.

Першу концептуальну варіацію водневого BMW X5 було показано восени 2019 року на Франкфуртському автосалоні. Тоді ж представники компанії BMW розповіли, що дрібносерійний випуск новинки розпочнеться восени цього року.

Наближений до серійної версії кросовер був представлений минулого року. За даними автовиробника, модель комплектувалася доопрацьованою силовою установкою електрокросовера iX. Її продуктивність була збільшена з 300 до 374 л. Паливні елементи авто з такою силовою установкою замінюють звичайні акумулятори. Через війну реакції з атмосферним киснем електрика у яких створюється швидше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.